Glas Tamnave stampa

ПОТВРДА ПРИЈАТЕЉСТВА- ЗБРАТИМИЛИ СЕ УБ И ТИВАТ

Уб, 24. новембар 2014. у 23:27

Аутор: Драгана Недељковић

ПОТВРДА ПРИЈАТЕЉСТВА- ЗБРАТИМИЛИ СЕ УБ И ТИВАТ

Потписивањем Повеље о братимљењу учињен је конкретан корак ка успостављању чвршће и многоструке сарадње између две општине

У Тивту је 22. новембра потписана Повеља о братимљењу између те црногорске општине са општином Уб, чиме је учињен конкретан корак ка успостављању чвршће и многоструке сарадње. Повеља је потврда пријатељства, које је остварено након мајских поплава, када је Тиват упутио значајну хуманитарну помоћ пострадалима у убској општини. Сам чин потписивања Повеље организована је склопу обележавања Дана општине Тиват – на свечаној седници тиватске скупштине, којој су присуствовали бројни високи црногорски званичници и гости. Потписе на документ ставили су председник Општине Уб Дарко Глишић и председник Општине Тиват Иван Новосел.

Пре потписивања Повеље, Глишић је Новоселу уручио Захвалницу у знак признања грађанима Тивта за бригу и показану хуманост према Тамнавцима, као и за допринос у превазилажењу последица поплава. Обраћајући се одборницима Скупштине општине Тиват на свечаном заседању, Глишић је истакао:

„У име грађана општине Уб изразио бих посебно задовољство због чина потписивања Повеље, јер ћемо једно дивно пријатељство крунисати документом којим очекујемо да на спортском, културном и сваком другом плану развијамо нашу сарадњу и покажемо да можемо боље и више. Заједно, пре свега, можемо да направимо много добрих ствари у корист грађана наших двеју општине. Општина Тиват је показала да је пријатељ, да је општина великог срца у оним тренуцима када смо погођени катастрофалном елементарном непогодом дошли у ситуацију да се боримо за своју егзистенцију и за живите својих суграђана и ја вам се на томе најискренује захваљујем. Такође бих искористио прилуку да се захвалим премијерима Србије и Црне Горе, Александру Вучићу и Милу Ђукановићу због тога што стварају амбијент из којег произилазе овако добре ствари.“

Поводом потписивања Повеље, у тродневној посети општини Тиват су, поред Глишића, боравили и заменик председника Општине Александар Јовановић Џајић, помоћник председника Маријана Марјановић, председник СО-е Драган Јелић и директор Дирекције за уређење и изградњу Звонко Минић. 

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)