Glas Tamnave stampa

СУРОВА КАЗНА ЗА БРЕЗОВЧАНЕ

Уб, 7. септембар 2013. у 00:55

Аутор: Бранко Матић

СУРОВА КАЗНА ЗА БРЕЗОВЧАНЕ

- Брезовица имала добијен меч против Будућности, Пауновић спасао Ваљевце. - Следи локални дерби против убског Јединства.

После пораза у Мионици (0:2), Брезовчане је чекао први окршај са једним од главних кандидата за Српску лигу "Запад". Будућност из Ваљева, предвођена тренером Владицом Петровићем- Струјом, појачана Живановићем, Стефаном Илићем, Куљанином...дошла је у Брезовицу као велики фаворит, а на крају радовала се боду као да их је тај реми послао у виши ранг! 45 минута трајала је рапсодија момака Драгише Остојића, Драгићевић је два пута морао по лопту у мрежу, а требао је минимум још толико! Одбрана "старе даме" распадала се под налетима Гостиљца, Анђића, Чавића..., па иако звучи парадоксално, тим из Парка Пећина задовољнији резултатом отишао је на паузу!
У наставку су се налети домаћих проредили, али ништа није сугерисало да Ваљевци могу до преокрета. Напуштали су игру Анђић, Богуновић и Чавић праћени овацијама, чекало се да домаћи рутински овере заслужен тријумф, али је фудбал још једном показао своју ђаволску страну. Један "скраћени корнер" и скок искусног Кнежевића увео је утакмицу у други ток, и даље Будућност није доминирала, али је имала у својим редовима Пауновића у чију снагу удараца се уверио и Ћургуз јесенас под Шепковцем. Сјајни везиста је наместио лопту на 25 метара, "убио паука" на голу Мрчића и тако покварио већ виђено славље у Брезовици. Бод горког укуса без обзире на реноме ривала, разумљиво да је Драгиша Остојић био видно утучен након меча:
- Били смо бољи ривал и пропустили прилику да дотучемо ривала већ до паузе. Кажњени смо на суров начин, о боду пре меча сам размишљао као о одличном резултату, сада ми је осећај као да смо поражени. Међутим, немамо разлога да очајавамо, ово је велико искуство за нашу младу екипу која потврђује да није залутала у овај ранг. Настављамо борбу за опстанак, чека нас меч у Убу против најозбиљнијег кандидата за 1. место, верујем да ћемо се у правом светлу представити бројним љубитељима фудбала у овом крају- најављује празник под Шепковцем тренер Брезовчана.

Зона "Дрина", 3.коло

Брезовица- Будућност 2:2 (2:0)

Уб- Стадион у Брезовици. Гледалаца: 800. Судија: Милан Курлагић (Ужице). Стрелци: Гостиљац у 12. и Анђић у 27. за Брезовицу, а Кнежевић у 75. и Пауновић у 84. минуту за Будућност. Жути картони: Маринковић (Б), Живановић, Куљанин, Д.Илић, Пауновић (Б)
БРЕЗОВИЦА: Мрчић 7, Мијатовић 7, Савић 7, Шћепановић 7, Дрљача 7, Марковић 7, Чавић 7 (од 77. Маринковић _), Смаилагић 7, Богуновић 7 (од 70. Илић 7), Анђић 7,5 (од 70. Васић _), Гостиљац 7,5
ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Иван Пауновић (Будућност)
Брезовица је била надомак великог тријумфа, али је Пауновић прво погодио у "трепавицу" Кнежевића, а потом са 25 метара скинуо паучину са Мрчићевог гола и донео Ваљевцима велики бод.
Домаћин је пружио фуриозну партију у првом делу, Гостиљац је начео фаворизоване госте након лепог паса капитена Анђића. Потом је Куљанин са метар пребацио пречку, а на другој страни Анђић и Чавић режирају две велике шансе које нису мењале резултат. Ипак, шут Анђића са 20 метара завршава у мрежи Драгићевића, лопта је закачила једног дефанзивца гостију и променила смер. Гостиљац је имао нови зицер, али је Драгићевић "скинуо" лоб ударац и оставио екипи могућност да избегне пораз, што је Будућност на крају и учинила.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)