Glas Tamnave stampa

СИТАРИЦА УТИШАО ДИВЉУ ТЕЛАД

Уб, 24. август 2013. у 15:02

Аутор: Бранко Матић

СИТАРИЦА УТИШАО ДИВЉУ ТЕЛАД

Убско Јединство тријумфално почело поход на Српску лигу

Жреб није био наклоњен црвено-белима на старту првенства Зоне "Дрина", тешко да се могло замислити незгодније премијерно гостовање од оног на Петом пуку. Квалитетан састав Радничког, најбољи навијачи у лиги, терен који не пружа ни минимум услова за фудбалско надигравање..., били су фактори који су задавали главобољу тренеру Жарку Јовановићу пред старт. Ипак, да знају победничку формулу за Ваљево, Убљани су показали пролетос, а и овога пута на сличан начин стигли су до бодова огромне тежине:
- Меч је веома личио на онај из марта ове године, с том разликом да смо овај пут одлучујући ударац домаћину задали на почетку сусрета. Знали смо шта нас чека, Ваљевци сада имају и квалитетнији састав него пролетос, а у размишљањима пре утакмице ни реми није био неповољан исход. У првом полувремену добро смо затворили прилазе голу, али смо у наставку имали пуно проблема да зауставимо нападе Радничког. Ипак, ужа одбрана и голман Ћургуз су били на висини задатка, последњи судијски звиждук судије Мићића донео је велико олакшање и био знак да смо одрадили велики посао. Не верујем да ће много екипа напустити Пети пук са повољним резултатом, самим тим наш тријумф добија на значају, а не треба ни причати шта значи победа на старту за самопоуздање екипе- не крије задовољство успршним стартом тренер Јединства Жарко Јовановић.
Последњи меч под Шепковцем, црвено-бели су пролетос одиграли против Златара (5:2), жреб је хтео да први ривал на домаћем терену буде управо екипа из Нове Вароши:
- Резултат говори да је то била убедљива победа, они који су гледали меч сећају се да је до 70. минута резултат био 2:2. То нам је опомена и за дуел у суботу, екипа Златара има квалитет и уме да буде јако опасна ако јој се дозволи да развије игру. Ипак, када неко има амбиције као ми, победе на домаћем терену се подразумевају и не размишљамо ни о једном другом исходу. Јасно је да ће се гости оријентисати на одбрану и контранападе, али ми имамо довољно адута да на време начнемо ривала. Не очекујем голеаду као пролетос, мрежу морамо да сачувамо нетакнутом, а један или два гола у мрежи Варошана би ме у потпуности задовољили- преноси Јовановић своја очекивања пред меч 2. кола Зоне.



1.коло



РАДНИЧКИ(Ваљево)- ЈЕДИНСТВО 0:1 (0:1)

Стадион на Петом пуку. Гледалаца: 600. Судија: Милош Мићић (Лозница). Стрелац: Ситарица у 9. минуту. Жути картони: Петровић, Ђурић, Павловић, Милошевић (Р), Марјановић, Брадоњић, Бранковић, Стојановић (Ј)
ЈЕДИНСТВО: Ћургуз 7,5, Матић 6,5, Стојановић 7, Марјановић 7,5, Гавриловић 7,5, Војводић 7, Јовановић 7, Милановић 7 (од 46. Бранковић 6,5), Ситарица 7 (од 79. Јошић _), Брадоњић 7, Јовичић 6,5 (од 67. Љубичић _)
ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Мирко Ћургуз
Старо је правило да се победи у зубе не гледа, па је од утиска много битније да су Убљани тријумфално започели сезону. Војводић је дугом лоптом бацио "у ватру" Ситарицу, нападач гостију је одличним пријемом створио себи добру позицију и снажним ударцем "поцепао" мрежу Митровића.
У наставку су домаћи загосподарили тереном, повијала се одбрана црвено- белих, али је мрежа сачувана. Посебно се истакао Ћургуз интервенцијом у 61. минуту, Мердовић је послао лопту под пречку, али је пантерском реакцијом голман Јединства спречио погодак.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)