Glas Tamnave stampa

НА ФЕСТИВАЛУ У ПРИЈЕПОЉУ

Уб, 20. јун 2013. у 08:58

Аутор: Драгана Недељковић

НА ФЕСТИВАЛУ У ПРИЈЕПОЉУ

Позориште "Раша Плаовић"

Иако представа „Портрет” Позоришта „Раша Плаовић”, по тексту Зорана Мијаљевића, није прошла селекцију Фестивала аматерских позоришта западне Србије, који је одржан у Пријепољу у периоду од 22. маја до 4. јуна, режисер Александар Тадић не жали много што убски глумци нису остварили пласман на Републички фестивал у Кули.
- Нисмо се ни надали великом успеху, јер „Портрет” није рађен са амбицијом да буде фестивалска представа, већ смо направили комад са малим глумачким ансамблом и једноставном сценографијом, који може да се игра у свим условима и сценама. Селектор Фестивала, редитељ Александар Саша Волић, на Округлом столу критике похвалио је наше глумце и одлуку да играмо текст непознатог аутора. Публика је веома добро примила представу и да је она бирала, сигурно бисмо добили неку од фестивалских награда. Да се са фестивала не вратимо без признања, побринуо се Воја Раонић, коме је жири публике, за тумачење улоге Жућана, доделио награду за глумачко остварење вечери. Без обзира на то што нисмо прошли селекцију и што се нисмо пласирали на Републички фестивал аматерских позоришта Србије у Кули, са дводневног гостовања у Пријепољу понели смо изузетне утиске. У овом граду били смо неколико пута и увек смо лепо дочекивани, али су сада, својим гостопримством, домаћини премашили сва наша очекивања. Директор Дома културе, Љубиша Савковић и директор пријепољске туристичке организације, Сајо Планић, организовали су нам посету манастиру Милешева и обилазак прелепог водопада Сопотнице и наш боравак у учинили незаборавним – прича Тадић, додајући да је дугогодишње дружење убских глумаца и ова два Пријепољчана прерасло у велико пријатељство.
Иначе, на Фестивалу у Пријепољу такмичило се осам аматерских позоришта из Златиборског, Мачванског и Колубарског округа, а победу су избориле комшије Ваљевци, са представом „Кафаница, лудница, судница”, у режији Мирослава Трифуновића, који је, подсетимо, успешно сарађивао и са убским позориштем.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)