Glas Tamnave stampa

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА БЕБЕ

Уб, 30. април 2013. у 16:56

Аутор: Д.Недељковић

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА БЕБЕ

ОПШТИНА УБ ПОДРЖАЛА АКЦИЈУ ОПРЕМАЊА ЦЕНТРА ЗА ВАНТЕЛЕСНУ ОПЛОДЊУ

У оквиру промотивно-донаторске кампање „Да се нови живот рађа” за опремање Центра за вантелесну оплодњу Здравственог центра Ваљево, први ВТО караван одржан је на Убу, где је ова акција представљена општинској власти, привредницима и грађанима. Акција је покренута како би се до краја године прикупило 120.000 евра за отплату преузете и набавку дела нове опреме неопходне за рад Центра. Колико је рад ове установе важан, говоре подаци да сваки седми пар у Србији има проблем са плодношћу, сваки дванаести не оствари жељу да добије дете, те је за многе вештачка оплодња једини начин да постану родитељи, а са друге стране и статистички подаци упозоравају да нас је сваке године све мање, опоменула је др Надица Ребић из стручног тима Ваљевске болнице на промоци кампање у Клубу Дома културе. Општина Уб подржаће акцију „Да се нови живот рађа” и помоћи рад Центра за вантелесну оплодњу, обећао је том приликом председник општине Дарко Глишић.
- Статистика је и по Уб врло погубна, број деце који се рапидно смањује и по броју становника који је драстично смањен у односу на претходни попис. Желимо да зауставимо тај негативни тренд и да паровима који желе децу, а не могу да их имају, дамо шансу да дођу до својих наследника. То ћемо учинити кроз три вида помоћи. Поред тога што ћемо упутити директну финансијску помоћ Центру за вантелесну оплодњу, ући ћемо и у програм финансирања трећег покушаја вантелесне оплодње, пошто прва два финансира Републички фонд за здравство. Поред тога, помоћи ћемо и утицајем на све партнере и оне са којима Општина Уб сарађује и предложити им да уплате колико могу за опремање Центра. Треба прикупити много новца, тако да ће општина Уб и на овај начин дати допринос да Центар за ВТО заживи – поручио је Глишић.
Према последњем попису, на подручју убске општине има 1.600 деце старе до шест година, што је за 472 мање него пре две деценије.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)