Glas Tamnave stampa

УБСКИ СЛАВУЈ

Уб, 30. април 2013. у 16:48

Аутор: Драгана Недељковић

УБСКИ СЛАВУЈ

Први солистички концерт Николе Несторовића

У препуној сали ШОМО „Петар Стојановић”, Никола Несторовић, ученик другог разреда соло певања у класи Теуте Аслани, одржао је птотекле недеље свој први солистичи концерт и очарао све присутне. Уз клавирску сарадњу Дубравке Радовић, своје изврсне вокалне способности овај млади и перспективни убски тенор показао је различитим избором песама, од Скарлатија, преко Калдара, Шуберта, Капуа, до Бајића и Биничког. Несторовићево узбуђење и радост због првог самосталног наступа, са њим су поделили његови пријатељи, колегинице са класе и сопрани Миона Живановић, Сара Јовановић, Вања Марјановић и Александра Филиповић, као и виолиниста Војислав Живић, сви подједнако млади и надарени, који су, као специјални гости, наступили на концерту и, заједно са Николом, мамили бурне аплаузе публике.
На свог ученика, „убског славуја” Николу Несторовића изузетно је поносна професорка Теута Аслани, која каже: „Већ од првих часова, било је јасно да је Никола велики потенцијал те се надам да ће га искористити на прави начин. Припремаћемо пријемни испит за упис у средњу школу и мислим да може далеко да стигне ако буде радио као до сада”.
Утиске са овог концерта Никола је „сабрао” у неколико реченица.
- Срећан сам и поносан што сам, на свом првом солистичком концерту, певао пред препуном салом Mузичке школе. Аплаузи су потврда да је концерт био изузетан. То је нешто што се речима не може описати и нешто што једноставно треба да се доживи Овај догађај је круна мог школовања у ШОМО „Петар Стојановић” – изјавио је млади Несторовић, захваливши се својим пријатељима и колегама због тога што су његов први солистички концерт „улепшали и обогатили”.
Да није само талентован, већ и хуман Никола је показао тиме што је на концерту организовао акцију прикупљања добротворних прилога за лечење мале Тијане Огњановић.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)