Glas Tamnave stampa

СЛЕДИ БОГАТА ГРАЂЕВИНСКА СЕЗОНА

Уб, 31. март 2013. у 14:52

Аутор: Д.Недељковић

СЛЕДИ БОГАТА ГРАЂЕВИНСКА СЕЗОНА

Из Дирекције за уређење и изградњу општине Уб - разговор са директором Звонком Минићем

Протеклих дана постављене су клупе и остали мобилијар у Градском парку, чиме су радови на његовом уређењу ушли у завршну фазу.
- Показало се да недостаје десетак клупа, које ћемо набавити у наредном периоду, а остаје да урадимо и једну мању чесму до Главне улице. Пројектом је предвиђена и фонтана у средишњем делу парка, за коју постоји архитектонско, али не и хидро-машинско решење. Када пројекта документација за ово постројење буде завршена, сагледаћемо трошкове и одлучити да ли ћемо у овој години градити фонтану – каже Звонко Минић, директор Дирекције за уређење и изградњу. Од осталих активности у овом предузећу, у току је изградња фекалног колектора у улици Братства и јединства, а исти радови следе и у улици 30. Јуна, док већ почетком априла мештани Бргула могу да очекују наставак радова на сеоском водоводу и изградњи прикључака.
- Управо смо завршили јединствену јавну набавку за изградњу два путна правца: Докмир - Кршна Глава у дужини од четири километра и два километра деонице од Новака до Баталага. Добили смо најповољнијег извођача, на нивоу цене од 60 милиона динара, и сада теку рокови обавештавања и жалби. По њиховом истеку, уговор са извођачем потписаће министарство саобраћаја, које и финансира изградњу оба путна правца. Тренутно смо ангажовани на прикупљању сагласности од мештана Докмира, Кршне Главе и Новака за блага проширења, од метар до два, у њиховим парцелама. Завршен је и тендер за партерно уређење Спортске хале, док су у току јавне набавке за одржавање, изградњу и пројектовање градских улица и локалних путева. За нас још увек грађевинска сезона није почела пуном паром, али и не журимо претерано, јер желимо да коректно спроведемо неопходне процедуре. Други разлог је што 31. марта ступа на снагу нови Закон о јавним предузећима, као и Закон о роковима измирења новчаних обавеза, по коме је инвеститор дужан да извођачу плати у року од 45 дана, тако да морамо прилагодити динамику извођења послова са динамиком измирења обавеза - објашњава Звонко Минић.
Обимнији грађевински радови почињу крајем априла или почетком маја, када ће бити завршена већина јавних набавки.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)