Glas Tamnave stampa

ВЕЋЕ ПОВЛАСТИЦЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Уб, 31. март 2013. у 14:47

Аутор: Д.Недељковић

ВЕЋЕ ПОВЛАСТИЦЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Одборници СЦ Уб одлучили - Бесплатно коришћење превоза омогућено је свим основцима и средњошколцима, док право на регресирану исхрану има већи број ђака 

На првој овогодишњој седници Скупштине општине Уб, одржаној 12. марта, одборници су без веће расправе и за два сата усвојили 15 тачака дневног реда. Прихваћени су извештаји за прошлу и програми рада за текућу годину Градске библиотеке „Божидар Кнежевић” и Центра за социјални рад, као и програм пословања регионалног хидросистема Стубо-Ровни „Колубара” у 2013. На седници је разматран и прошлогодишњи финансијски извештај КЈП „Ђунис”, који је детаљно образложио в.д. директора овог комуналног предузећа Зоран Ситарица. Први пут пред одборницима нашао се Извештај о раду општинске буџетске инспекције која је током протекле године, на основу налога председника општине Уб Дарка Глишића, спровела контролу у Општинској управи, Предшколској установи, Комуналном предузећу „Ђунис”, Дому здравља, ФК „Јединство” и РК „Уб”. Иако није законски обавезујуће, буџетска инспекција ће убудуће овакве извештаје редовно достављати Скупштини, обећао је том приликом Глишић.
Од важнијих тачака дневног реда, издвајамо и доношење одлуке о праву на регресирану исхрану и регресирани превоз ученика којом су ове повластице проширене на већи број основаца и средњошколаца. Одлуком локалне самоуправе, право на бесплатну ужину могу остварити ученици чији је један родитељ ратни војни инвалид или пали борац у оружаним сукобима на простору бивше Југославије закључно са 1999. годином, ђаци из породица које су корисници права на социјалну заштиту или смештени у хранитељску породицу, као и они који су у својој породици треће, четврто и свако наредно дете, док ће осталим ученицима бити регресирана трећина цене оброка. Бесплатно коришћење превоза омогућено је свим основцима и средњошколцима из убске општине чије је пребивалишште на удаљености већој од два километра од школе.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)