Glas Tamnave stampa

ВРЕЉАНИ МАЈСТОРИ НА ПЕТОПАРЦУ

Уб, 6. јануар 2013. у 20:34

Аутор: Б.Матић

ВРЕЉАНИ МАЈСТОРИ НА ПЕТОПАРЦУ

Одржан Први Новогодишњи трунир на Убу

Остаће у аналима- Бенфика Врело је први победник убског Новогодишњег турнира у футсалу! Екипа уједињена под заставом лисабонског великана (не треба ни објашњавати зашто), а предвођена врељанским мајсторима фудбала, забележила је свих седам победа, играла најатрактивнији и најефикаснији футсал (40 голова), а у финалу "петардом" освојила победнички пехар и новчану награду од 80.000 динара. Одлична екипа ваљевског Пламена (што се не може рећи и за њихово понашање) морала се задовољити утешном наградом од 15.000 динара, док је полуфинале било домет за још две одличне екипе- Фото студио Гаму и РТВ Сити.
Бриљирао је на турниру капитен словачких Кошица Урош Матић, са 14 голова био убедљиво најбољи "снајпериста", а за своје мајсторство епитетом играча турнира награђен је Александар- Шиља Ристовски. И трећа појединачна награда отишла је у редове победника, сјајни Иван Јовановић доминирао је међу стативама и заслужено је изабран за најбољег голмана. Само су две екипе- РТВ Сити и РБ-014- стизале до неизвесних завршница против освајача турнира, а утисак је да је и убска публика своје симпатије поклонила екипи Бенфика Врело.
Турнир је трајао 8 вечери, а успешно су га организовали Установа за културу и спорт Уб и ФК Јединство. Пријавило се 13 екипа које су биле подељене у три групе, а квалификациони део у новој убској хали пратило је око 300 гледалаца у просеку. Међутим, када су биле одлучујуће борбе, на трибинама се скупило близу 600 људи, па су завршни мечеви одиграни у "бразилској" атмосфери. За пласманом у финале дуго ће жалити момци из екипе Фото студио Гама (Ћургуз, Лукић, Симић...), против Пламена имали су и резултатску и бројчану предност, али је Рашевић донео "седмерце" где су Ваљевци били успешнији. РТВ Сити са низом играча високог рејтинга направио је велики преокрет у четвртфиналу против Феромонта, али је каснији победник турнира био непремостива препрека.
Убски турнир је привукао много играча суперлигашког калибра, а и оних са богатим интернационалним искуством, па је било прегршт мајсторија и атрактивних голова. Прилику да се представе имали су и најмлађи полазници фудбалске школе Јединства, а правду су делиле убске судије Остоја Ћургуз, Перица Марјановић, Иван Ранковић и Срђан Михајловић. Награде најбољима доделили си потпредседник Општине Уб Александар Јовановић- Џајић и тренер Јединства Жарко Јовановић, а за годину дана на истом месту поново ћемо уживати у футсал- чаролијама...

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Бр.253 (21.новембар 2019)

Бр.253 (21.новембар 2019)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
5.децембра 2019.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Бр.252 (7.новембар 2019)

Бр.251 (24.октобар 2019)

Бр.250 (10.октобар 2019)

Бр.249 (26.септембар 2019)

Бр.248 (12.септембар 2019)