Glas Tamnave stampa

НА УБУ ОДРЖАН КОЛЕГИЈУМ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ВАЉЕВО

Уб, 17. новембар 2012. у 21:03

Аутор: Д.Недељковић

НА УБУ ОДРЖАН КОЛЕГИЈУМ ПОЛИЦИЈСКЕ  УПРАВЕ ВАЉЕВО

Последњи аналитички извештаји указују да су највећи проблеми општине безбедност у саобраћају и пораст стопе криминалних дела

Средином октобра, на Убу је одржана редовна, месечна седница колегијума начелника полицијских одељења са територије Колубарског округа, на којој су разматрани резултати рада у претходном периоду, анализиран извештај о стању безбедности и дефинисане будуће активности. Председавајући скупа, начелник Полицијске управе Ваљево Предраг Ђајић напоменуо је да последњи аналитички извештаји указују да су највећи проблеми општине Уб безбедност у саобраћају и пораст стопе криминалних дела.
- Стање у области безбедности саобраћаја драстично је погоршано и од једне саобраћајно безбеднијих општина, дошли смо у ситуацију да имамо шест смртно страдалих особа у удесима који су се догодили у претходна три месеца. Већ смо предузели неке кораке како бисмо побољшали безбедност на путевима, а свакога дана најмање једна саобраћајна патрола из Ваљева је на подручју Полицијске станице Уб – рекао је Ђајић и нагласио да сами грађани, својим савесним и одговорним понашањем, највише могу допринети безбедности у саобраћају.
Други велики проблем јесте пораст броја криминалних радњи, пре свега тешких крађа у сеоским подручјима и, према речима Ђајића, у откривању починиоца полиција има добре резултате. Начелник ПУ Ваљево такође је казао да је за Уб од суштинске важности завршетак нове зграде МУП-а, „јер у тренутним оквирима и капацитетима са којима располаже Полицијска станица, тешко је направити квалитативни помак напред”.
Полицијске старешине из Колубарског округа поздравио је и председник општине Дарко Глишић и том приликом истакао да локална самоуправа има одличну сарадњу са Одељењем унутрашњих послова на Убу. Општина помаже рад Полицијске станице колико јој могућности дозвољавају, а тежиште активности општинске власти усмерено је на завршетак нове полицијске станице и стварање бољих услова за рад.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)