Glas Tamnave stampa

НА УБУ ОДРЖАН КОЛЕГИЈУМ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ВАЉЕВО

Уб, 17. новембар 2012. у 21:03

Аутор: Д.Недељковић

НА УБУ ОДРЖАН КОЛЕГИЈУМ ПОЛИЦИЈСКЕ  УПРАВЕ ВАЉЕВО

Последњи аналитички извештаји указују да су највећи проблеми општине безбедност у саобраћају и пораст стопе криминалних дела

Средином октобра, на Убу је одржана редовна, месечна седница колегијума начелника полицијских одељења са територије Колубарског округа, на којој су разматрани резултати рада у претходном периоду, анализиран извештај о стању безбедности и дефинисане будуће активности. Председавајући скупа, начелник Полицијске управе Ваљево Предраг Ђајић напоменуо је да последњи аналитички извештаји указују да су највећи проблеми општине Уб безбедност у саобраћају и пораст стопе криминалних дела.
- Стање у области безбедности саобраћаја драстично је погоршано и од једне саобраћајно безбеднијих општина, дошли смо у ситуацију да имамо шест смртно страдалих особа у удесима који су се догодили у претходна три месеца. Већ смо предузели неке кораке како бисмо побољшали безбедност на путевима, а свакога дана најмање једна саобраћајна патрола из Ваљева је на подручју Полицијске станице Уб – рекао је Ђајић и нагласио да сами грађани, својим савесним и одговорним понашањем, највише могу допринети безбедности у саобраћају.
Други велики проблем јесте пораст броја криминалних радњи, пре свега тешких крађа у сеоским подручјима и, према речима Ђајића, у откривању починиоца полиција има добре резултате. Начелник ПУ Ваљево такође је казао да је за Уб од суштинске важности завршетак нове зграде МУП-а, „јер у тренутним оквирима и капацитетима са којима располаже Полицијска станица, тешко је направити квалитативни помак напред”.
Полицијске старешине из Колубарског округа поздравио је и председник општине Дарко Глишић и том приликом истакао да локална самоуправа има одличну сарадњу са Одељењем унутрашњих послова на Убу. Општина помаже рад Полицијске станице колико јој могућности дозвољавају, а тежиште активности општинске власти усмерено је на завршетак нове полицијске станице и стварање бољих услова за рад.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 271 (10. септембар 2020.)

Број 271 (10. септембар 2020.)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
24. септембар 2020.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 270 (27. август 2020.)

Двобој 268-269 (30. јул 2020.)

Двобој 266-267 (2. јул 2020.)

Бр.265 (18. јун 2020.)

Бр.264 (04. јун 2020.)