Glas Tamnave stampa

ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ АБОЛИРАО ЏАЈИЋА

Уб, 19. новембар 2012. у 14:03

Аутор:

ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ АБОЛИРАО ЏАЈИЋА

Џајић је пре неколико дана изабран за председника деветочлане радне групе чији је циљ финансијски и спортски опоравак фудбалског клуба Црвена звезда.

Председник Србије Томислав Николић донео је одлуку о аболицији Драгана Џајића, некадашњег председника ФК Црвена звезда, а од прошле недеље првог човека радне групе која има за циљ да консолидује редове у црвено-белом табору до наредних клубских избора. Тиме је Џајић ослобођен од кривичног гоњења, јер аболиција значи управо то – помиловање окривљеног за време кривичног поступка који се води, или пре започетог поступка.
Одлука се протекле суботе нашла у „Службеном гласнику”, па ће тако и кривични поступак против Џајића пред Вишим судом у Београду бити обустављен. Џајић је пре неколико дана изабран за председника деветочлане радне групе чији је циљ финансијски и спортски опоравак фудбалског клуба Црвена звезда.
Адвокати некадашњег председника фудбалског клуба Црвена звезда Драгана Џајића предложили су 7. новембра, на последњем рочишту, тужилаштву да одустане од кривичног гоњења оптуженог, јер, како су тврдили, нису потврђени наводи оптужнице. Нико од 19 саслушаних сведока није потврдио наводе оптужнице да је Џајић с тројицом сарадника присвојио око осам милиона евра од трансфера фудбалера, изнели су став у судници.
У Палати правде је тада сведочио фудбалер Горан Друлић, који је казао да му ФК Црвена звезда од трансфера у ФК Сарагоса дугује милион и 22.000 евра, а Драган Џајић ништа. Друлић је на суђењу рекао да Џајић и остали нису присуствовали његовим договорима са клубом Сарагоса и начином исплате новца.
– Имао сам пуно поверење у Џајића и руководство. Ништа не тражим од Џајића – рекао је Друлић.



Легенда југословенског фудбала Драган Џајић захвалио је председнику Србије Томиславу Николићу што га је аболирао.
„Као што је познато, из поступка који је вођен, мене никада нико није теретио, нити од мене било шта потраживао, па тако нисам оштетио ни појединца, ни државу, ни Црвену звезду. Ништа противзаконито нисам урадио, ни према коме. Докази за ове моје тврдње су у предмету. Захвалан сам председнику Николићу што је овим чином показао разумевање да сам гурнут у неосновани кривични поступак. Сада се у потпуности окрећем породици и Црвеној звезди”, рекао је Џајић за сајт клуба.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)