Glas Tamnave stampa

НА УБУ ЈЕДАН ПОТВРЂЕН СЛУЧАЈ КОРОНА ВИРУСА, ЗА ДВА СЕ ЧЕКУЈУ РЕЗУЛТАТИ

Уб, 25. март 2020. у 15:51

Аутор: Милован Миловановић

НА УБУ ЈЕДАН ПОТВРЂЕН СЛУЧАЈ КОРОНА ВИРУСА, ЗА ДВА СЕ ЧЕКУЈУ РЕЗУЛТАТИ

У петак креће подела маски у центру Уба, најављено је на конференцији за медије Штаба за ванредне ситуације општине Уб

Председник општине Уб Дарко Глишић одржао је данас конференцију за медије, на којој је изнео актуелне информације поводом тренутног стања у убској општини. На самом почетку свог обраћања, Глишић је нагласио да Уб и даље има један потврђен случај  корона вируса, док се за још два лица чекају резултати надлежних институција. У самоизолацији на простору оштине Уб тренутно се налазе 124 особе,  чије поступање контролише Полицијска станица Уб.

Штаб за ванредне ситуације општине Уб набавио је, у току јучерашњег дана, одређену количину рукавица и маски за потребе Дома здравља и Полицијске станице, али ће, према Глишићевим речима, у току сутрашњег дана стићи нешто већа количина заштитних маски (за вишекратну употребу, јер могу да се перу) које ће се делити грађанима наше општине. 

- Први контигент износиће 5.000 комада и он ће стићи колико сутра. До недеље, а најкасније у понедељек, добићемо још 5.000 заштитних маски. Током наредне седмице, у договору са фирмом која их производи, обезбедићмо још 10.000, па ће њихов укупан број износити 20.000. Већ у петак, заједно са нашим волонтерима, који ће бити прописно униформисани, делићемо их у центру града, а онда полако ширити даље поделу маски, јер наша је жеља да свако лице има ту врсту заштите- нагласио је први човек општине Уб. - Ово време погодује преношењу вируса, погоршало је и додатно отежало ситуацију у којој се налазимо а наше комунално предузеће врло брзо ће кренути са дезинфекцијом зграда. Са улицама ћемо морати мало да станемо због неповољних временских услова, јер нема ефекта радити дезинфекцију улица по киши и снегу, али чим време дозволи свакако ћемо наставити. Овај централни део града је под највећим ударом, где се најлакше вирус и преноси. Моја молба је да људи овај апел озбиљно схвате, јер на жалост имамо и прве жртве вируса у Србији, а бојим се да нису и последње јер он је немилосрдни убица старијих особа. Када се већ организујемо и буквално на свака врата донесемо маске, људи би требало да те маске када изађу напоље и користе.

Од сутра престају са радом и амбуланте у Бањанима, Памбуковици и Радљеву, а даље ће радити само убски Дом здравља, који ће 24 часа дневно бити отворен.

- Молим људе да имају разумевања јер ће бити знатно већи притисак на Дом здравља на Убу, што је и логично када се ближимо врху таласа који ће бити критичан још недељу-две дана сигурно. Колики ће притисак бити и колики број људи ћемо имати који су носиоци те инфекције, зависи само од наше дисциплине и од тога да ли ћемо поштовати мере које је држава прописала- поручио је Глишић.

Како је данас најављено, конференције за медије у општини Уб убудуће ће бити одржаване два пута седмично, средом и недељом. Штаб за ванредне ситуације општине Уб биће и уз своје најстарије суграђане, у недељу од 4 до 7 часова ујутру, у намери да им помогне и олакша функционисање у време ванредног стања.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)