Glas Tamnave stampa

ВЕЛИКО СРЦЕ ЗА УБСКЕ МАЛИШАНЕ

Уб, 5. септембар 2014. у 11:47

Аутор: Дуња Капларевић

ВЕЛИКО СРЦЕ ЗА УБСКЕ МАЛИШАНЕ

"Фондација Ана и Владе Дивац" и "Еуробанк" завршили обнову вртића на Убу

      Дугогодишњи партнери „Еуробанк“ и Фондација „Ана и Владе Дивац“, кроз пројекат „Велико срце“, обезбедили су убским малишанима поновни боравак у вртићу. Свечано отварње обновљене Предшколске установе Уб, реализовано је 3. септембра, с почетком у 12 часова, уз присуство прослављеног кошаркаша Владе Дивца, представника „Еуробанке“, министра просвете др Срђана Вербића, челника убске општине и многобројих званица.


      Одмах након мајских поплава у коме је убски вртић највише страдао, Фондација „Ана и Владе Дивац“ одлучила је да посети убски вртић и донесе одлуку, да уз помоћ „Еуробанке“, која је уложила скороо 70.000 евра, помогне реконструисању уништеног вртића. Током летњих месеци средства су уложена у реализацију грађевинских радова, набавку материјала, куповину намештаја и опреме, а малишане је посебно обрадовао мобилијар, који је постављен 2. септембра у дворишту вртића..


    Многобројне званице и представнике медија, љубазно су дочекали запослени из Предшколске установе Уб, који су се претходних дана својски трудили да  вртић сија пуним сјајем и спремно дочека малишане, њихове родитеље и специјалне госте.


     Пре званичног обраћања председника општине Уб, Дарка Глишића, присутнима су, уз велики аплауз, три предшколске групе извеле неколико музичких нумера и рецитација.  Дарко Глишић се захвалио оснивачима Фондације и Еуробанци речима: - Велико хвала Фондацији „Ана и Владе Дивац“ и велико хвала „Еуробанци“ због тога што наша деца имају где да проводе своје време. Да вам се захваљујем читав дан и читав свој живот, не бих вам довољно рекао: Хвала! Пре два месеца, чинило се да нећемо успети децу у вртић да вратимо, а ево, захваљујући вама, они су раздрагани, распевани, весели. Вртић сада изгледа лепше него раније. Да могу, све бих вас загрлио!


   Председник извршног одбора „Еуробанке“ Филипос Караманолис, захвалио се свима што су дошли и подсетио да су, путем пројекта „Велико срце“, за четири године, обновљена 22 вртића, као и да су по препоруци Владе, одабрали вртић на Убу. Такође је напоменуо да се „Еуробанк“ потрудила, да као друштвено одговорна компанија, помогне локалној заједници и да је захвалан свима који су допринели да се у рекордном року заврши овај пројекат.


    Владе Дивац, као представник Фондације, рекао је да су много срећни што је завршен један велики посао. Цитирао је убске малишане: „Од вртића до вртића, свуда видимо лепа бића!“ и обећао да ће наставити да помажу.


    Директорка Предшколске установе Уб, Гордана Милосављевић Марковић захвалила се у име родитеља, деце и колектива установе, „Еуробанци“ и Фондацији „Ана и Владе Дивац“ на заједничком пројекту „Велико срце“. – Да није било њих, овог септембра не би било деце у вртићу. Подсетила је присутне, шта је све уништено у току поплаве и уручила захвалнице: министру Срђану Вербићу, помоћнику министра просвете Љубиши Антонијевићу, Ани и Владе Дивцу, председнику извршног одбора „Еуробанке“ Филипосу Караманолису, саветнику министра просвете Драгану Маринчићу и Дарку Глишићу. 


   На крају обраћања званичника, министар просвете, науке и технолошког развоја омладине у Влади Републике Србије, др Срђан Вербић, рекао је: - Оно што деца могу да ураде за свега неколико дана, то ми одрасли не можемо, ни да се месецима припремамо. Због тога је изузетно важно да имамо обданишта која раде, широм наше земље. Ако игде можемо да унапредимо образовање уз релативно мала улагања, онда је то улагање у предшколско образовање.... Србија има дугу традицију ктиторсва и задужбинарства, али последњих деценија не показујемо то на прави начин. Потребан нам је добар пример, а то су показале „Еуробанка“ и Фондација „Ана и Владе Дивац“.



    На крају отварања, медији и званице обишли су доњи део реновираног вртића, а убски предшколци, учесници програма, замолили су Владе Дивца да се фотографишу, што је Владе с радошћу прихватио. 

ВЕЛИКО СРЦЕ ЗА УБСКЕ МАЛИШАНЕ ВЕЛИКО СРЦЕ ЗА УБСКЕ МАЛИШАНЕ ВЕЛИКО СРЦЕ ЗА УБСКЕ МАЛИШАНЕ ВЕЛИКО СРЦЕ ЗА УБСКЕ МАЛИШАНЕ

Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)