Glas Tamnave stampa

ОТВОРЕНИ РАДОВИ НА ПЕТЉИ У СТУБЛЕНИЦИ

Уб, 8. август 2014. у 15:00

Аутор: Милован Миловановић

ОТВОРЕНИ РАДОВИ НА ПЕТЉИ У СТУБЛЕНИЦИ

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас у Стубленици да је рок за завршетак деонице пута Обреновац - Уб и Лајковац - Љиг, 30. април 2017. године, те да очекује да неће бити никаквих кашњења и да ће од Београда до Златибора моћи да се стигне за сат и по.

"У Србији се више неће каснити, неће бити потемкинових села. Оно што кажемо то ћемо и да урадимо, да људи могу да рачунају да ће до 2017. године користити овај тај пут", поручио је Вучић и додао да очекује да ће Србија тада инфраструктурно бити много другачија него данас.
Вучић је у разговору са директором "Коридора Србије" Дмитром Ђуровићем и председником општине Уб Дарком Глишићем, поручио да не сме бити кашњења и да је званичан завршетак радова 30. април 2017. године, те да га не занимају никакви анекси уговора којима је тај рок продужен на јул 2017. године.
- Нема да се договарате другачије, сит сам анекса и свега - значи 30. април и нећу да чујем да касните - рекао је Вучић обилазећи радове.
Министарка саобраћаја, грађевине и инфраструктуре Зорана Михајловић нагласила је да рокови морају да се поштују и да ће Влада помоћи да домаће грађевинске компаније буду што више укључене у пројекте.
- Понашамо се другачије и одговорније. Сваки пројекат има свог ментора, човека из Министарства, који обилазе радове на сваких четири до седам дана - рекла је Михајловић.
Све грађевинске дозволе за ову деоницу издате и да је остало да се реши још мање од пет одсто земљишта за експропријацију.
Кинеска Ексим банка одобрила је крајем јуна кредит од 334 милиона долара за градњу Коридора 11 а ту одлуку је прошле недеље потврдило и кинеско Министарство економије.
Амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг оценио је да је влада вредна, ефикасна, способна и одговорна и да зато и кинеска страна треба да поштује све рокове. Кинеска фирма "Шандонг Хај-спид", која ради на пројекту, је компанија број један у Кини када је реч о изградњи аутопутева.
- Сада је август, осми месец, а Кинези воле број осам јер он значи велики развој - рекао је Манчанг.
Председник општине Уб поручио је да ће ова инвестиција бити развојна шанса за тај део Србије, наводећи да је у току израда пројеката о изградњи индустријске зоне у Стубленици на површини од око 100 хектара. 

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Бр.265 (18. јун 2020.)

Бр.265 (18. јун 2020.)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
2. јул 2020.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Бр.264 (04. јун 2020.)

Бр.263 (21. мај 2020)

Бр.262 (06. мај 2020)

Бр.261 (16.април 2020)

ГЛАС ТАМНАВЕ, корона вирус издање