Glas Tamnave stampa

ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ УРУЧИО КЉУЧЕВЕ НОВОИЗГРАЂЕНИХ КУЋА

Уб, 1. август 2014. у 16:24

Аутор: Бета

ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ УРУЧИО КЉУЧЕВЕ НОВОИЗГРАЂЕНИХ КУЋА

Куће су изграђене и опремљене на основу донација Фондације "Драгица Николић", у селима Лисо Поље и Бргуле

Председник Србије Томислав Николић и његова супруга Драгица уручили су данас кључеве новоизграђених кућа трима породицама из општине Уб чије су куће уништене у поплавама.


Председник Николић је уручио кључеве новоизграђене монтажне куће од 90 квадрата породици Николић из села Лисо Поље а њима је санирана и стара кућа и стари пољопривредно-економски објекат.


Жељко Николић, који је од председника добио кључеве нове куће, рекао је да им је у поплавама уништена цела кућа, подављена стока и уништено 15 хектара земље.


"Уз помоћ Драгице Николић, председника и општине Уб ово ће бити много боље. Вратио сам се у своје двориште", рекао је Жељко Николић и захвалио председнику Србије на помоћи. Супруга председника Драгица Николић казала је да је Фондација испунила обећање дато пре месец дана.


"Ово је прва од 11 кућа, реновирање се ради комплетно а за још 80 кућа делимична адаптација", рекла је Драгица Николић. Председник Србије Томислав Николић казао је да су куће обновљене из фондова који су били намењени за обнову породилишта, али да ће то морати да сачека јер су куће биле хитније.


"Ми заиста имамо обавезу, Драгица и ја, да све време док траје мој мандат, а можда и после тога, бар некоме у Србији олакшамо живот", казао је Николић.


Он је додао да ће све породице којима је Фондација "Драгица Николић" обећала помоћ у своје обновљене куће моћи да се уселе до краја лета. Поред Николића, куће се реновиране и породицама Марковић и Гаврић у селу Бргуле.


Марковићима је реновирана стара кућа и напревљена нова док су Гаврићима донирани блокови и цемент и реновиран помоћни објекат. Средства за то обезедила је Фондација "Драгица Николић".

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)