Glas Tamnave stampa

ВЕСЕЛО НА УБСКОМ ФЕСТИВАЛУ ПИВА

Уб, 28. јул 2014. у 22:50

Аутор: Дуња Капларевић

ВЕСЕЛО НА УБСКОМ ФЕСТИВАЛУ ПИВА

Одржан Други "LITTLE BEER FEST 2014"

Последњи дан Убских вечери, завршен је у суботу 26. јула, другим „Little beer festom“ који је одржан на убском Градском тргу. Након концетра Џенана Лончаревића, било је то друго најмасовније окупљање Убљана овог лета. Вишесатни програм и почетак продаје пива почео је у 18 часова, а такмичење у „Beer pongu“, у коме је учествовало осам парова, почео је нешто касније и трајао је пуна два и по сата. Финални парови „Мећава“ и „Hangover 2” уз многобројну публику око стола, одмах поред штанда Ваљевске пиваре, која је била и спонзор ове игре, опробали су вештину убацивања пинг-понг лоптица у пластичне пивске чаше од пола литре. Најумешнији такмичари у овој модерној младалачкој игри били су Влада Марковић и Милан Леонтијевић, такмичари тима „Мећава“. Ове године у „Beer pongu“ опробале су се и три девојке (једна од њих била је и гошћа из Шпаније), али ни једна се није пласирала у финале. Све време такмичења присутне је забављао DJ Кумба, а своје гласовне могућности показала је и Сања Савић којој је ово друго учешће на „Beer festu“.

Ове године, посећеност је била нешто мања у односу на Први „Beer fest“, што је резултирало мањим интересовањем за такмичење у брзом једењу кобасица, тако оно није ни одржало. Ипак „Beer fest“ не би био то што јесте, да није било такмичења у брзом испијању пива. Пре почетка такмичења убску публику „померио“ је одличан звук убског бенда „Seiz Hombres”, а шест такмичара, међу којима се нашао и убски зет „Инспектор Блажа“, у што краћем року, морало је да испије пола лире пива. Нашао се ту и трећепласирани прошлогодишњег београдског „Beer festa“, Ненад из Љубинића, победник прошлогодишњег убског „Beer festa“ Аћим, наш колумниста Благоје Цонић, Немања из Стубленице, и изненађење вечери Стефан Драгићевић из Уба који је победио, попивши пиво за мање од четири секунде.

Целокупну манифестацију, као и такмичење у брзом испијању пива, пратила је публика испред бине код Дома културе, али и гледаоци „City” телевизије уживо. Пренос су водили и коментарисали Зоран Живановић и Мишел Капларевић, а лутајући репортер био је Владимир Милосављевић.

Око 22,45 h, убској публици представили су се „Прљави инспектор Блажа и Кљунови“, група која је настала на спонтаном окупљању у СКЦ-у 1994. године. Инспектор Блажа, мање познат јавности као Игор Блажић, својим сценским наступом орасположио је присутне, а међу знатижељном публиком нашли су се и малишани који су се попели на бину да играју и скачу уз Блажу. Истицао је Блажа, да иако је убски зет (тазбина Ранковић), први пут наступа на Убу. Поздрављао је комшиницу из приземља која је у згради преко пута помно пратила његову изведбу „То је само рокенрол“, „Лепа си Памела“, „Чекала сам, чекала....“ и многе друге песме. Иако се публика поливала пивом док је Блажа певао песму „Много волим пиво“, ништа није сломљено, а Блажа је остао читав и поред вратоломог скакања у публику. 

- Волим пиво. Пиво је саставни део мог живота, мада се то на мени не види, јер сам ја, за разлику од већине пивопија, мршав, а што се тиче ломљења, криза је, сад не ломим ништа. Раније сам и себе ломио: ребра поломљена и једном нос. То је била прва фаза каријере кад извођач хоће да се докаже. Сад сам у фази кад је наступ примерен мојим годинама, више као Том Џонс – рекао је, у свом стилу, популарни Инспектор Блажа.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)