Glas Tamnave stampa

ЏЕНАН ЛОНЧАРЕВИЋ ОДУШЕВИО УБЉАНЕ

Уб, 24. јул 2014. у 21:26

Аутор: Дуња Капларевић

ЏЕНАН ЛОНЧАРЕВИЋ ОДУШЕВИО УБЉАНЕ

Концерту који је трајао пуна два сата, присуствовало преко 3000 људи

 


   Отварање „Убских вечери“, 15. јула 2014. године, омогућило је поп-фолк певачу млађе генерације, Џенану Лончаревићу да упозна Уб и убску публику. Гостујући први пут на Убу, на сцени испред Дома културе постављеној преко пута Градског трга, пред више од 3000 људи, Џенан је одржао концерт у трајању од два и по сата. Концерт је започео песмом „Љуби ме у пролазу“ покренувши добро расположење Убљана и њихових комшија из суседних градова. - Први пут сам на Убу и могу вам рећи да вам је град диван..... ја волим овако, неке варијанте где има и шуме (смех). Мени је то лепо -  изнео је свој први утисак о Убу, Џенан Лончаревић.
Са гитаром у руци и скривеним емоцијама, помало гласом подсећајући на поп-рок певача Адама Левина, Џенан је успео да подстакне многобројну публику на Градском тргу да певају и играју уз сваку песму током целе вечери.
Под не тако ведрим небом, у ишчекивању могућег пљуска који се на срећу публике није, догодио, публика је ђускала подигнутих руку уз поп-рок и фолк репертоар. Преко 50 познатих песама народне и забавне музике у бржем ритму, измамило је добро расположење углавном млађе генерације. Медли многобројних песама обухватао је хитове Аце Лукаса, Мирослава Илића, Цеце, Весне Змијанац, Ане Бекуте, Жељка Јосимовића ..., али и рок бенда „Бијело дугме“ уз који је Џенан одрастао. Певале су се и песме: „Тек је 12 сати“, „Ми плешемо“, хитови групе „Галија“ и Саше Ковачевића, али је публика највише реаговала на Џенанове хитове: „Субото увече“ и „Никоме ни реч“, баладу која је обележила почетак његове дискографске каријере (2007. године). Од тада сваке друге године објави по један албум, а занимало нас је хоће ли то учинити и следеће године.
- Обавезно. Волим да издајем албуме, нисам у фазону синглова и прављена каријере на месец дана. Некако се показало да су ти албуми нешто што може да се крунише великим концертима што у Београду, што даље – обећао је нови албум Џенан Лончаревић.
Одскочна даска многих певача, па тако и Џенана, била је фестивалска афирмација. Будва 2004. године, ФЕРАС 05 (награда за најбољег дебитанта), па опет Будвански фестивали који су га навели да озбиљније размишља о евровизијском пласману.
- Данас негде око четири сата, седео сам са једним човеком који има везе са Евровизијом. Ако Србија буде имала варијанту, мислим да ћу да се кандидујем – рекао је Пријепољац Лончаревић.
Певачку каријеру у Србији градио је постепено, због чега је врло задовољан, а можда му могућност одласка на Евровизију у наредном периоду донесе и међународну славу. Сарађивао је са многим познатим музичарима, текстописцима и композиторима.
-  Има још неких људи са којима планирам да направим сарадњу. Међу њима је и Дино Мерлин и Џибони, а што се тиче Србије, поменућу, ето: Драгана Брајевића Брају, Марину Туцаковић, Жељка Јоксимовића, Сергеја Ћетковића, Хари Мата Хари, Милана Ђурђевића из „Неверних беба“, итд ... Кики Лесандрић је написао „Никоме ни реч“, набројао је Џенан најпознатије сараднике.
Пре само месец дана велики одјек изазвао је дует са Огњеном Амиџићем у песми „Позитива“. То и потврђује: - Спој је мало чудан. Фино се котира на просторима бивше земље. У Хрватској је баш добро пропраћено, у Босни је већ на топ листама прва песма, што ми је јако чудно. Код нас, чини ми се, још увек треба времена и простора.
По изласку на бис, уз врисак многобројних девојака, Џенан је отпевао још три песме. Као последњу отпевао је свој хит „Туго срећан пут“ уз измењене стихове: „Све вас волим“ захваливши се председнику општине Уб, организацији и публици.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)