Glas Tamnave stampa

БУДУЋНОСТ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Уб, 18. новембар 2012. у 14:57

Аутор: Снежана Петровић

БУДУЋНОСТ ПОЉОПРИВРЕДЕ

СЕМИНАР О УЛОЗИ И ЗНАЧАЈУ ОРГАНСКЕ ХРАНЕ У РАЗВОЈУ ТУРИЗМА

Удружење грађана „Будућност Обреновца“ и Привредна комора Београда, организовали су 8. новембра семинар „Улога и значај производње органске хране у развоју туризма“ у Хотелу „Обреновац“. Предавачи су били неки од најпознатијих у нашој земљи, а сала премала за све оне који су били заинтересовани да присуствују.
Семинар је отворио Миломир Поповић, председник Удружења грађана „Будућност Обреновца“, а међу предавачима смо имали и два представника из наше Општине, Маријану Марјановић, ЗР "Тамнавка", прерада воћа и поврћа, и Радована Грујичића, пољопривредно газдинство "Грујичић" из Памбуковице.
Присутни гости могли су, у паузама семинара, да пробају припремљене органске производе у апаратима фирме "Гастпро" доо, чији представник Жељко Даниловић је био и један од предавача. Он је, том приликом, објаснио начин обраде и припреме хране за ресторане и све остале угоститељске објекте, а све у циљу како би храна задржала сва своја позитивна својства.
О истој теми је говорио и Јован Миливојевић из Етно ресторана „Бојчинска колеба“ где је уприличен ручак и вожња фијакером након предавања. У оквиру овог објекта, који се налази у Бојчинској шуми која је је под заштитом Србија шума, гаји се и аутохтона врста свиња, мангулица.
С обзиром да је ово био интерактиван семинар на обострано задовољство и предавача и учесника, који су покренули бројна питања на тему органске производње и пласмана, надамо се да ће се остварити планови да се сличан семинар одржи и у нашој Општини, која свакако има потенцијала за бављење органском производњом и уско везаним сеоским туризмом.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)