Glas Tamnave stampa

ОБНАВЉАЊЕ СТОЧНОГ ФОНДА

Уб, 16. јул 2014. у 19:40

Аутор: Милован Миловановић

ОБНАВЉАЊЕ СТОЧНОГ ФОНДА

Кинеска комапнија "Sinomah CNEEC" донирала још пет крава за пострадала тамнавска домаћинства

Други контигент од пет крава симанталске расе, као помоћ угроженим породицама које су претрпеле штету током мајских поплава, уручен је данас тамнавским пољопривредницима на сточној пијаци на Убу. Квалитетне стеоне јунице, овога пута, донирала је кинеска државна корпорација "Синомах", која је заинтересована за изградњу индустријске зоне у Стубленици. Донацију је лично уручио Ни Вејхонг, директор регионалног центра компаније "CNEEC" чије се представништво налази у Мургашу.

- Изузетно сам срећан и поносан што је наша компанија у могућности да помогне људима који су пострадали у недавним поплавама које су погодиле вашу општину. Ово је само један сегмент ширења нашег пријатељства и успешне срадање коју смо започели са општином Уб- истакао је Веихонг.

Председник општине Уб Дарко Глишић је, након уручења захвалнице кинеским пријатељима, упутио велику захвалност на овој донацији истакавши да је до сада подељено десет грла, а да ће уз помоћ Министраства правде у наредним данима бити надокнађена целокупна штета у пострадалим кравама у општини Уб.

- Све краве које су страдале у поплавама, и чак нешто више од тога, ми ћемо поделити домаћинствима која су претрпела неки вид штете у сточном фонду. Можда нећемо моћи баш свима да санирамо штету у стоци која је угинула, али ћемо кроз овај вид помоћи допринети да људи који су се бавили сточарством наставе са узгајањем стоке- рекао је Глишић.

У овом кругу расподеле краве су подељене не само узгајивачима, већ и социјално угроженим породицама чија су домаћинства претрпела штету током недавних поплава. Краве су додељене Војиславу Радовановићу из Брезовице, Бранку Манојловићу из Лисо Поља, Милану Ранковићу из Совљака,  Живку Ненадовићу из Црвене Јабуке и Милици Бабић-Гаврић из Бргула.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)