Glas Tamnave stampa

\"ВЕЛИКО СРЦЕ\" ЗА УБСКЕ МАЛИШАНЕ

Уб, 4. јул 2014. у 18:55

Аутор: Милован Миловановић

\"ВЕЛИКО СРЦЕ\" ЗА УБСКЕ МАЛИШАНЕ

ЕУРОБАНК И ФОНДАЦИЈА “АНА И ВЛАДЕ ДИВАЦ” ОБНАВЉАЈУ ПРЕДШКОЛСКУ УСТАНОВУ “УБ”

Потписивањем Споразума о сарадњи између Општине Уб, Еуробанке и Фондације „Ана и Владе Дивац“ започела обнова Предшколске установе на Убу. Према Споразуму о сарадњи, а кроз Пројекат „Велико срце“ биће уложено више од 60.000 евра у потпуну реконструкцију вртића, који је у значајној мери оштећен током мајских поплава, а која укључује све потребне грађевинске радове, као и куповину намештаја и неопходне опреме. Реконструкција ће бити завршена током летњих месеци, па се очекује да се већ у септембру у своје обданиште врати више од 550 најмлађих становника Уба.

Приликом потписивања Споразума, министар спорта и омладине Вања Удовичић позвао је све појединце и компаније да наставе да помажу обнову подручја постаралих у поплавама.

- Пред нама је озбиљан задатак да обновимо све што је уништено у мајским поплавама. Апелујем на све да се сада, када је најгоре прошло, током летњих месеци не опустимо и не заборавимо на све наше суграђане који су остали без основних услова за живот и којима је помоћ и даље неопходна. Избор за обнову убског вртића је, на жалост, био лак, јер га је поплава у потпуности уништила. Деца не смеју да трпе и задатак државе је да заштити најмлађе. Брига се не показује речима, већ делима, и породице са децом морају да буду приоритет у обнови- рекао је министар Удовичић.

Дарко Глишић, председник општине Уб, подсетио је да је општина Уб сврстана међу пет најугроженијих општина у Србији. Уз велику захвалност Еуробанци и Фондацији "Ана и Владе Дивац", он је истакао да је убски вртић једна од ретких предшколских установа у земљи која већ другу годину за редом има тенденцију пораста броја деце.

- Ана и Владе Дивац су препознали прави начин да помогну грађанима убске општине. Заједничком обновом предшколске установе, омогућићемо свим предшколцима још квалитетније услове боравка јер су деца за нас, заиста, највеће благо. Ово је велики корак ка стварању сигурне будућности Уба и одличан пример успешне сарадње на побољшању животног стандарда најмлађих Убљана- закључио је Глишић.

Представници Еуробанк и Фондације “Ана и Владе Дивац” подсетили су на важност унапређења услова за одрастање најмлађих у подручјима која су највише погођена поплавама.

- Деца су најважнија и стварање услова за њихово безбрижно одрастање је задатак свих нас, а посебно у оваквим ситуацијама. Лепо је то што нам помоћ стиже са свих страна, али ако сами себи не помогнемо тешко ћемо доћи до неких резултата. Захвалио бих се свима онима који су, на неки начин, учествовали у овом пројекту а посебно власницима Еуробанк платних картица који су својим трансакцијама омогућили банци да издвоји део профита за наш пројекат “Велико срце”- истакао је прослављени кошаркаш Владе Дивац.

За четири године трајања пројекта “Велико срце” обновљен је 21 вртић широм Србије. 

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)