Glas Tamnave stampa

ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ СА СУПРУГОМ ПОСЕТИО УБСКА СЕЛА

Уб, 2. јул 2014. у 22:00

Аутор: Драгана Недељковић

ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ СА СУПРУГОМ ПОСЕТИО УБСКА СЕЛА

У Бргулама и Лисо Пољу фондација Драгице Николић гради куће за три најугроженије породице које су остале без крова над главом у мајским поплавама

Председник Републике Томислав Николић са супругом Драгицом у уторак је обишао Бргуле и Лисо Поље, где фондација прве даме Србије гради куће за три најугроженије породице које су остале без крова над главом у мајским поплавама. У питању су монтажни стамбени објекти од 90, 84 и 67 квадрата предузећа „Ива - инвест Ивањица”, које ће инвеститор и опремити намештајем. Радови започети 23. јуна брзо напредују, тако да ће породице Марковић и Гаврић из Бргула и Николић из села Лисо Поље ускоро моћи да се уселе у своје нове домове.  Након обиласка сва три домаћинстава, Николић је изразио задовољство до сада урађеним послом од стране извођача, истакавши да након убске општине, фондација Драгице Николић почиње са изградњом нових кућа у Варварину и Бајиној Башти. 

- Нећемо стати док не завршимо све за шта смо преузели обавезу. Престали смо да прикупљамо помоћ у храни и одећи, сада прикупљамо искучиво грађевински материјал – напоменуо је председник Србије, док је Драгица Николић подсетила да ће њена фондација изградити још седам кућа за жртве поплава, истакавши да радове не започињу без претходно прибављених дозвола.

Већ под кровом је нова кућа Жељка и Маје Николић, а стара уништена од воде се обнавља. Ова шесточлана породица са троје деце из Лисо Поља, села које је највише страдало у поплавама, са нестрпљењем чека да се усели у нови, комфорни дом од 90 квадрата, опремљен новим покућством. 

- Шта би нормалан човек могао више да пожели од безбедности за своју децу, каже Жељко, уз захвалност фондацији Драгице Николић што је његовој породици омогућила нови живот. 

Уместо двадесетак квадрата, у колико су Милан и Весна Марковић живели са петоро малолетне деце, сада ова породица добија четири пута већу кућу. Срећа је неизмерна, као и њихових комшија, четворочлане породице Слободана и Ане Гаврић, који са малим дететом у контејнеру чекају завршетак изградње своје нове куће, површине 67 метара квадратних. „Ово је најлепши поклон који човек може да добије”, нема дилему глава породице Гаврић.


За пружену помоћ најугроженијим Тамнавцима, председник општине Уб Дарко Глишић уручио је захвалнице председнику Томиславу Николићу и његовој супрузи Драгици.


Оптимизам

- Пре месец и по дана изгледало је да неће бити много перспективе за овај крај и, генерално, за читав регион који је погођен поплавама. Захваљујући добрим људима, председнику Републике, фондацији Драгице Николић и Влади Србије, данас са много више оптимизма гледамо испред себе. Изразио бих велику захвалност свима који су нам помогли да се брзо опоравимо и да у месец и по дана успемо да подигнемо општину на тај ниво да може потпуно спремна да дочекује време које долази. У наредних два месеца настојаћемо да обавимо оно што је наш посао, како бисмо до јесени завршили санацију оштећених стамбених објеката – изјавио је председник општине Дарко Глишић у разговору са Томиславом и Драгицом Николић.

 

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)