Glas Tamnave stampa

ПОЗЛАТИО СЕ ДАН

Уб, 23. јун 2014. у 20:41

Аутор: Дуња Капларевић

ПОЗЛАТИО СЕ ДАН

Одржан други по реду "Златни дан"

Перформансима аниматора, изложбама, концертима и „Ноћи куповине“ присуствовало више од 2.000 људи.


Они који воле нда претерују пореде га са отварањем Светског првенства у фудбалу, Олимпијских игара, карневала у Рију… Други по реду „Златни дан“, одржан поводом обележавања Светског дана музике, 21. јуна, измамио је више од две хиљаде људи да прошетају Главном улицом, посете Градски трг и уживају у спектакуларној анимацији атрактивних извођача.

    У организацији Установе за културу и спорт и под покровитељством Општине Уб, културно-забавни програм поново је одушевио малишане и њихове родитеље. Вече  је почело  продуженим радом убских трговаца са сниженим ценама, названим  „Ноћ куповине“. 

   Програм су отвориле мажореткиње КУД-а „Мажорет“ из Сонте, државне првакиње од 2007. године, које су свој дефиле започеле у 19,30 h, уз излазак убских сликара који су излагали своја уметничка дела током целе вечери.

    Главна атракција, свакако је, већ препознатљив знак „Златног дана“ – велики топловаздушни балон, који се греје пропаном. Ове године балон је донео клуб „Дамбос“ из Београда, државни првак у балонарству. Осим балона, велику пажњу привукле су Против-терористичке јединице, које су нас храбро чувале у току поплава. Пуковник полиције Горан Драговић дошао је са својом јединицом поново на Уб, али лепшим поводом, да  представе  део наоружања и опреме ПТЈ-а (пушке М4, Colt, Sig Sauer 556 ...) и алпинистичку опрему за спашавање. Пожелели су још оваквих дружења, али у лепшим ситуацијама као што је одржавање „Златног дана“.

   Прошлогодишњи призор трчкарања за спретним шетачима на штулама, кловновима и  гутачима ватре поновила се и ове године, а у 20,30 часова  на трапез су изашле акробате аниматори. Сви су заједнички поновили своје акробације у 22,05 часова.

   Обележавање Светског дана музике пропраћено је мини концертима убских бендова (20,15  – бина код књижаре), концертом музичке школе (20,15  – бина код пензионера), убских девојчица и дечака (20,35  – бина код галерије), концертом Градског оркестра и КУД-а „Тамнава“ (20,45  – бина код споменика у центру), као и наступом балерина (21,15  – бина код пензионера). 

    Између концерата, малишани су гледали дечију представу, а за то време одрасли су могли да погледају изложбу аутомобила ауто-кућа „HIT AUTO“ из Београда којa je представилa аутомобиле Dacia Duster, Dacia Sandero Stepway и „АBC-TEST“ из Ваљева, која се представила Škodom Octaviom. Градска библиотека укључила се у овај занимљив догађај продајом Лагуниних издања, a поред библиотеке убско Удржење за заштиту животиња „Пријатељ“ направило је продајну изложбу, како би прикупљена средства дотирали убском вртићу. Још мноштво штандова нашло се око парка, па су малишани уживали у разним бојама и укусима лицидерских срца и шећерне вуне.

     Кулминација вечери био је наступ Бисере Веленталнић, која је уз пратњу џез пијанисте Васила Хаџиманова (21,30 ) отпевала песму „Златни дан“ по којој ова манифестација носи назив. Тачно у 22,00 часа у парку је упаљено и пуштено 350 лампиона. „Златни дан“ завршио се у поноћ наступом Дејана Цукића, коме су претходили рок концерти убског и аранђеловачког бенда. 


Комплетну галерију слика са “Златног дана 2” можете погледати на фејсбук страници “Гласа Тамнаве” 

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Бр.219-220 (5.јул 2018)

Бр.219-220 (5.јул 2018)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
2.августа 2018.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Бр.218 (14.јун 2018)

Бр.217 (31.мај 2018)

Бр.216 (17.мај 2018)

Бр.215 (3.мај 2018)

Бр.214 (19.април 2018)