Glas Tamnave stampa

ПОЗЛАТИО СЕ ДАН

Уб, 23. јун 2014. у 20:41

Аутор: Дуња Капларевић

ПОЗЛАТИО СЕ ДАН

Одржан други по реду "Златни дан"

Перформансима аниматора, изложбама, концертима и „Ноћи куповине“ присуствовало више од 2.000 људи.


Они који воле нда претерују пореде га са отварањем Светског првенства у фудбалу, Олимпијских игара, карневала у Рију… Други по реду „Златни дан“, одржан поводом обележавања Светског дана музике, 21. јуна, измамио је више од две хиљаде људи да прошетају Главном улицом, посете Градски трг и уживају у спектакуларној анимацији атрактивних извођача.

    У организацији Установе за културу и спорт и под покровитељством Општине Уб, културно-забавни програм поново је одушевио малишане и њихове родитеље. Вече  је почело  продуженим радом убских трговаца са сниженим ценама, названим  „Ноћ куповине“. 

   Програм су отвориле мажореткиње КУД-а „Мажорет“ из Сонте, државне првакиње од 2007. године, које су свој дефиле започеле у 19,30 h, уз излазак убских сликара који су излагали своја уметничка дела током целе вечери.

    Главна атракција, свакако је, већ препознатљив знак „Златног дана“ – велики топловаздушни балон, који се греје пропаном. Ове године балон је донео клуб „Дамбос“ из Београда, државни првак у балонарству. Осим балона, велику пажњу привукле су Против-терористичке јединице, које су нас храбро чувале у току поплава. Пуковник полиције Горан Драговић дошао је са својом јединицом поново на Уб, али лепшим поводом, да  представе  део наоружања и опреме ПТЈ-а (пушке М4, Colt, Sig Sauer 556 ...) и алпинистичку опрему за спашавање. Пожелели су још оваквих дружења, али у лепшим ситуацијама као што је одржавање „Златног дана“.

   Прошлогодишњи призор трчкарања за спретним шетачима на штулама, кловновима и  гутачима ватре поновила се и ове године, а у 20,30 часова  на трапез су изашле акробате аниматори. Сви су заједнички поновили своје акробације у 22,05 часова.

   Обележавање Светског дана музике пропраћено је мини концертима убских бендова (20,15  – бина код књижаре), концертом музичке школе (20,15  – бина код пензионера), убских девојчица и дечака (20,35  – бина код галерије), концертом Градског оркестра и КУД-а „Тамнава“ (20,45  – бина код споменика у центру), као и наступом балерина (21,15  – бина код пензионера). 

    Између концерата, малишани су гледали дечију представу, а за то време одрасли су могли да погледају изложбу аутомобила ауто-кућа „HIT AUTO“ из Београда којa je представилa аутомобиле Dacia Duster, Dacia Sandero Stepway и „АBC-TEST“ из Ваљева, која се представила Škodom Octaviom. Градска библиотека укључила се у овај занимљив догађај продајом Лагуниних издања, a поред библиотеке убско Удржење за заштиту животиња „Пријатељ“ направило је продајну изложбу, како би прикупљена средства дотирали убском вртићу. Још мноштво штандова нашло се око парка, па су малишани уживали у разним бојама и укусима лицидерских срца и шећерне вуне.

     Кулминација вечери био је наступ Бисере Веленталнић, која је уз пратњу џез пијанисте Васила Хаџиманова (21,30 ) отпевала песму „Златни дан“ по којој ова манифестација носи назив. Тачно у 22,00 часа у парку је упаљено и пуштено 350 лампиона. „Златни дан“ завршио се у поноћ наступом Дејана Цукића, коме су претходили рок концерти убског и аранђеловачког бенда. 


Комплетну галерију слика са “Златног дана 2” можете погледати на фејсбук страници “Гласа Тамнаве” 

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)