Glas Tamnave stampa

МЗ ЛОНЧАНИК- САМОСТАЛНО ИЗВОДЕ РАДОВЕ

Уб, 25. фебруар 2014. у 09:48

Аутор: Милован Миловановић

МЗ ЛОНЧАНИК- САМОСТАЛНО ИЗВОДЕ РАДОВЕ

Општина Уб обезбедила грађевински материјал, а мештани радну снагу. Реализовано неколико важних пројеката у селу

Свесни чињенице да им се проблеми неће сами решити, мештани Лончаника су засукали рукаве и самостално урадили проширење моста на кружном путу ка Станаре-вићима. Да све буде како треба потрудио се главни мајстор Небојша Маринковић, који је са десет локалних радника успео да спроведе комплетне радове које је пројектовала убска Дирекција. Помоћ у материјалу стигла је из општине- каже за "Глас Тамнаве" предесдник МЗ Лончаник Томислав Васковић.

- Од преосталог грађевинског материјала који смо добили од општине, проширили смо и ћуприју на "Водици" у центру села и прелили је бетонском плочом. Изузетно смо задовољни сарадњом са локалном самоуправим а посебно са комунал-ним јавним предузећем "Ђунис". Заједничким снагама, у последњих годину дана, решили смо неколико важних проблема у селу. Уклонили смо дивљу депонију у Барешу  на путу за Тамнаву, расули смо гомиле прљавог шодера које су нерастурене стајале неколико година, извршили смо пресипање неколико макадамских путева и урадили пројекат за асфалтни пут за оба крака кроз село- набраја ко из топа Васковић, уз малу допуну о потписивању уговора са ЕД Ваљево и општином Уб о реконструкцији нисконапонске мреже у Лончанику чија реализације се очекује у овој години.

- Надамо се решавању највећег проблема у селу. Када дува јак ветар обавезно један део села остане без струје. Нисконапонска мрежа нам је очајна, напон струје није адекватан, а дрвене бандере само што нису попадале. За ову годину планирамо и асфалтирање једне деонице од 500 метара у селу, пресипање више мака-дамских и земљаних путева, као и завршетак канала између Лончаника и Милораца, и спајање са Сувајом. Очекујемо и завршетак капеле на сеоском гробљу, а радове ће извести мештани- најављује председник МЗ Лончаник.

На крају, ваља истаћи и оне највред-није. По речима мештана, то је Зоран Милосављевић. Увек присутан и по киши, и по ветру, и по снегу. Када је у питању добробит села за њега нема лоших временских услова. Ех, да нам је више таквих људи.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)