Glas Tamnave stampa

УКРАДЕНИ ОЛУЦИ СА ЦРКВЕ У ЦРВЕНОЈ ЈАБУЦИ

Уб, 25. фебруар 2014. у 09:35

Аутор: Милован Миловановић

УКРАДЕНИ ОЛУЦИ СА ЦРКВЕ У ЦРВЕНОЈ ЈАБУЦИ

Акцијом криминалистичке полиције из Уба, пљачкаши су ухапшени и предати истражним органима

Једна од најмлађих светиња Тамнаве, Храм Свете Петке у Црвеној Јабуци, протекле седмице био је мета вандала. Двојица пунолетних мушкараца, Ђ.С. из Уба и М.Ј. из Милораца, су ухапшени и против њих ће бити подигнута кривична пријава јер се сумња да су украли и касније продали бакарне олуке који су се налазили на овом здању. Свештеник храма Станиша Ђокић није ни сањао да ће икада угледати призор какав га је дочекао тог 7.фебруара.

- Ово је већ четврта пљачка Храма Свете Петке у последње време. Овога пута скинути су бакарни олуци, већином са северне стране храма. Свима нам је јасно да је циљ пљачке био брзо стицање новца и лака зарада. Пљачкаши су мислили да се, на овај начин, могу представити као скупљачи секундарних сировина, али нису имали у виду да је у питању светиња и да Бог све види- истиче Ђокић. 

Са цркве је скинуто осам метара бакарних олука који су касније продати на отпаду секундарних сировина у Каленићу. Захваљујући оперативном раду криминалистичке полиције са Уба, пљачкаши су откривени након два дана. У акцији је пронађен само четврти део олука, а њихова тржишна вредност износила је око 70.000 динара.

- Овде се не ради само о материјалној штети. У питању је она тежа, духовна штета, и питање докле је наш народ отишао када му ни црква није света. Овога пута, желео бих да апелујем на све родитеље да правилно и благовремено васпи-тавају своју децу, јер узалуд се ми молимо Богу и позивамо у храм ако су нам деца криво васпитана- закључује отац Станиша Ђокић.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Бр.230 (6.децембар 2018)

Бр.230 (6.децембар 2018)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
27.децембра 2018.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Бр.229 (22.новембар 2018)

Бр.228 (8.новембар 2018)

Бр.227 (25.октобар 2018)

Бр.226 (11.октобар 2018)

Бр.225 (27.септембар 2018)