Glas Tamnave stampa

КИОСАЦИ СА УБА

Уб, 23. фебруар 2014. у 12:11

Аутор: Милован Миловановић

КИОСАЦИ СА УБА

ЗАЖИВЕЛИ ПРОИЗВОДНИ ПОГОНИ НЕКАДАШЊЕГ "КЕРУБА"

Компанија "Центро штампа холдинг" приводи крају радове на уређену напуштеног објекта некадашње фабрике "Керуб" у којима ће од марта месеца започети производња и репарација киосака. После 25 година, у хали "Енергопројекта", на површини од 6.500 квадратних метара, поново ће се чути бука машина и алата које ће опслуживати тридесетак радника.

- План нам је да, у првој фази, обнављамо и репарирамо киоске и правимо нове делове за објекте, док ћемо у каснијој фази отпочети и са самом производњом киоска. Овај објекат није радио више деценија, тако да је у веома лошем стању. Тренутно радимо на оспособљавању електричних и водоводних инсталација, а циљ нам је да већ почетком марта започнемо са радом - каже за "Глас Тамнаве" Оливера Папић, директорка Холдинга за корпоративне послове.

Компанија "Центро штампа холдинг" представља савремени пословни систем који послује на територији Републике Србије, а по броју запослених се сврстава у првих пет приватних компанија. У свом саставу има три пословна ентитета: "Мој киоск штампа" и "Футура плус", компанију "Центрологистика" и компанију "Центросинергија". 

Хала "Енергопројекта" на Убу биће први производни погон у оквиру холдинга, с обзиром да се компанија претежно бави малопродајом, логистиком и дистрибуцијом. За руководиоца погона именован је Драган Ђурђевић, дипломирани машински инжењер са тридесетогодишњим искуством и некадашњи генерални директор убске "Зимпе".

- Имајући у виду природу посла којом ћемо се бавити у нашим погонима радиће различити профили, попут инжењера, мајстора, варилаца, столара и стаклорезаца. Објекат у којем ћемо радити је изузетно добро функционално очуван, а ми ћемо, за почетак, користити отприлике две трећине његових капацитета- истакао је Ђурђевић, који ће руководити тимом састављеним претежно од некадашњих радника "Зимпе".

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)