Glas Tamnave stampa

ЈЕДИНСТВО (Уб) - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:1 (0:0)

Уб, 17. септембар 2013. у 19:49

Аутор: Бранко Матић

ЈЕДИНСТВО (Уб) - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:1 (0:0)

Фудбалски празник под Шепковцем покварила је јака киша која је падала током читавог меча

Пријатељски меч, 17.септембар 2013.године:

ЈЕДИНСТВО (Уб) - ЦРВЕНА ЗВАЗДА 1:1 (0:0)

УБ- Стадион Јединства. Гледалаца: 500. Судија: Немања Јовановић- Џајић (Уб). Стрелци: Милановић у 67. за Јединство, а Гогић у 74. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Марјановић, Бранковић (Ј), Младеновић, Омега (ЦЗ)
ЈЕДИНСТВО: Ћургуз, Матић, Стојановић, Марјановић, Гавриловић, Војводић, Панић, Сајић, Ситарица, Суботић, Љубичић.
Играли су још: Шугић, Деспотовић, Миросављевић, Јовичић, Јошић, Бранковић, Јовановић, Радовановић, Милановић, Виденовић, Јаковљевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Весић, Петковић, Омега, Араухо, Младеновић, Гогић, Мирић, Савићевић, Милуновић, Мрђа, Михајловић.
Играли су још: Рајковић, Ненадић, Крнета, Ђорђевић, Ахчин, Ђуричковић, Чикић, Оњило, Јокић.
Фудбалски празник под Шепковцем покварило је ужасно време, јака киша и ветар уништили су угођај публици, али је пристојан број Убљана дошао да поздрави тим са Маракане који је последњи пут гостовао пре 17 година.
Пред почетак меча, председник домаћих Радован Пулетић уручио је поклоне тројици фудбалера Црвене звезде који су оставили дубок траг у дресу Јединства- Бобану Бајковићу, Драгану Мрђи и Горану Гогићу. Спремљен је, наравно, и поклон за најславнијег Убљанина Драгана Џајића, уручен у пријатнијем амбијенту на заједничкој вечери.
Врло квалитетан састав Црвене звезде није успевао да успостави доминацију против Убљана, најчвршћа одбрана Зоне "Дрина" прилично лако је заустављала налете Мрђе, Михајловића и другова. На највећим искушењима Ћургуз је био након шута Мирића, добром интервенцијом послао је лопту у корнер. Београђани су имали иницијативу, али је већина напада окончана недовољно добрим завршним пасовима. Да му прија играње под Шепковцем, показао је Горан Гогић, у неколико наврата високи везиста мамио јеодличним реакцијама на средини терена аплаузе прокислих навијача.
Славиша Стојановић је у наставку наредио још жешћу офанзиву, на терен је послао и Оњила, али је у јеку напада Црвене звезде до вођства стигао домаћин. Јовановић је лепо избацио по левом боку Јовичића, омладински репрезентативац Рајковић није најбоље интервенисао, а поклон је искористио Милановић и са пет метара послао лопту у празну мрежу. Звезди је реми донео Гогић, искористио је слабу процену Шугића и главом након корнера поравнао резултат.
Да је Звезда и даље велики магнет у овом крају, видело се после меча када се на десетине клинаца гурало испред свлачионица да дођу до аутограма београдских црвено- белих. Остаје жал што је виша сила покварила фудбалски празник, али нема сумње да на наредну посету екипе са Маракане фудбалски Уб неће чекати 17 година...

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)