Glas Tamnave stampa

БЛИЖИ КОЦЕЉЕВИ

Уб, 2. мај 2013. у 10:23

Аутор: Милован Миловановић

БЛИЖИ КОЦЕЉЕВИ

Кренули радови на путу Новаци - Баталаге

Писао је "Глас Тамнаве", у неколико наврата последњих година, о важности деонице Новаци-Баталаге која је годинама "зјапила" запуштена на ободу наше општине. "Тако близу, а тако далеко", чинили су се Коцељева и велики градски центри Ваљево и Шабац мештанима села Новаци. Четири километра макадама у изузетно лошем стању одвраћала су путнике намернике да се запуте ка овој деоници. Ипак, актулена општинска власт успела је да обезбеди финансијску подршку Министарства саобраћаја у износу од 22 милиона динара, па је дојучерашњи сан- постао јава.
Деоница у дужини од два километра која пролази кроз убску општину биће завршена већ средином маја- рекао је приликом отварања радова Дарко Глишић, председник општине Уб. Радове изводи ваљевска фирма "Инграп-омни", а као куриозитет служи податак да је тендер за овај пут први у Србији који је усвојен за путну инфраструктуру у овој години, а везан је за средства која се исплаћују из републичке касе. Према најавама из Министарства саобраћаја током летњих месеци се може очекивати и наставак радова на овој деоници - на преостала два километра која пролазе кроз коцељевачку општину.
Глишић је, том приликом, најавио радове у још једном делу Новака, на путу кроз Буковицу у дужини од пет километара, који ово село спаја са Памбуковицом.
Задовољство мештана, који ће добити асфалтни пут којим ће за око 30 минута скратити путовање ка суседним општинама, није крио ни председник Савета месне заједнице Ранко Ранковић. Уз захвалност општинском руководству, он је истакао да је ова деоница трећи пут који спаја општине Уб и Коцељеву.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)