Glas Tamnave stampa

НАЈВИШЕ ОДЛИЧЈЕ УБА

Уб, 30. април 2013. у 16:03

Аутор: Милан Миловановић

НАЈВИШЕ ОДЛИЧЈЕ УБА

Уручена трећа повеља почасног грађанина др Веселинки Париповић

У великој сали Дома културе, 6.априла, свечано је уручена трећа по реду, Повеља почесног граћанина општине Уб. Добитних овог највишег општинског признања је Примаријус др. Веселинка Париповић. Одлуку о додели овог одличја донела је Скупштина општине, а признање је, у оквиру пригодног културно-уметничког програма, уручио Дарко Глишић, председник општине Уб.
О Веселинки Париповић, као врсном педијатру из перспективе колега са Клинике оворили су еминентни медицински стручњаци, а убски педијатар др Милан Аћимовић предао је Примаријусу др Веселинки Париповић уметничку слику, портет добитнице треће Повеље почасног грађанина, уље на платну, рад Љубише Дамњановића.
У оквиру Округлог стола, који је уприличен у ресторану Мотела "Окно" посебна пажња посвећена је превентиви у области дечије здравствене заштите, као и употреби антибиотика и лечењу дечијих оболења. Посебан акценат стављен је на потребу едукције родитеља деце у предшколском и школском узрасту.
Свечаност и научни скуп здравствених радника завршен је свечаном вечером којом приликом је одржано неколико здравица од којих посебну пажњу заслужује поздравна реч Професора др. Милана Недељковића, који је надахнуто говорио о Убу и Убљанима који су некада давно отишли из ове средине, али су кроз цео живот у срцу носили свој завичај и дух незаборавног детињства на убским улицама.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Бр.263 (21. мај 2020)

Бр.263 (21. мај 2020)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
04. јун 2020.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Бр.262 (06. мај 2020)

Бр.261 (16.април 2020)

ГЛАС ТАМНАВЕ, корона вирус издање

Бр.260 (12.март 2020)

Бр.259 (27.фебруар 2020)