Glas Tamnave stampa

ГРАЂАНИ МОЛЕ

Уб, 20. фебруар 2013. у 18:56

Аутор: Милан Миловановић

ГРАЂАНИ МОЛЕ

Има ли краја разношењу блата ?

Треба, коначно, да се заврши и регулација речног корита Убаче кроз градско насеље. Треба, јер ако се протегне и на ову годину, како се чини, каљуга ће се толико проширити да неће бити поштеђен ни ужи центар вароши. Можда ће неко да приговори на ово да се мора имати стрпљења ако се жели лепо уређено речно корито, кеј, шеталиште...
Заиста, треба имати стрпљења, Али, постоје и неки стандарди којих би извођачи радова требало да се придржавају. Били смо сведоци разних ситуација. Поставе они (извођачи) препреке - бетонске-велике жардињере. И...?! Сведок догађаја каже да је гледао како возач, који је "запео" да прође баш улицом Војводе Мишића (уз Убачу), сајлом веже бетонску препреку и помера је својим возилом (?). Е, ту би, већ, требало да иде пријава. Ту следује записивање броја на регистарској таблици и пријава полицији - и даљи поступак.
Међутим, чини се да извођачима радова одговара да те препреке неко неовлашћено уклања јер, онда, и они са својим великим камионима, дамперима, имају некаква оправдања да разносе земљу по околним улицама... Колико блата се изнесе на асфалт залепљено на огромне точкове дампера са "кадом" у поређењу са оним "дасом" што је употребио сајлу, не треба ни поредити. У сваком случају улице Уба су све прљавије, а перионице аутомобила имају пуне руке посла. Јер, блато се толико раширило на убске улице да све изгледа као једно огромно градилиште где путнички аутомобили само "сметају", а незадовољство грађана се третира као недостатак толеранције која је неопходна да се тако велики посао, као што је дефинитивно отклањање опасности од поплава и уређење комплтеног корита, рачунајући и брану са шеталиштем, коначно приведе крају. Они који би требало да, једноставно, испуњавају основне стандарде који важе приликом извођења оваквих радова (прање точкова приликом изласка на јавне саобраћајнице) игноришу своју обавезу правдањем да су "рокови прекратки", да је "сада најважније да се посао заврши пре опасности од поплава" и... слично.
А грађани, уважавајући све разлоге за разношење блата, спремни да се наоружају стрпљењем (то вреди јер се, збиља, ради о капиталном послу), траже да се, ипак, бар мало, поведе рачуна и о најосновнијим стандардима за живот у градској средини. Није реч о прању улица (запушиће нам се кишна канализација) него о потезима које би требало да учине извођачи радова: Да организују скидање блата са гума... То кошта, али "уз јуне нек иде и уже"!

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)