Glas Tamnave stampa

НОВОИМЕНОВАНИ ДИРЕКТОР „КОЛУБАРЕ” У ПРВОЈ РАДНОЈ ПОСЕТИ ОПШТИНИ

Уб, 17. новембар 2012. у 21:04

Аутор:

НОВОИМЕНОВАНИ ДИРЕКТОР „КОЛУБАРЕ” У ПРВОЈ РАДНОЈ ПОСЕТИ ОПШТИНИ

Председник општине Дарко Глишић изразио је задовољство што је нови руководилац Рударског басена, Милорад Грчић за своју прву радну посету изабрао Уб, уз наду да она представља ново поглавље у односима овог највећег привредног друштва у земљи и локалне самоуправе, која очекује адекватан одговор на своје потребе и проблеме грађана Источне Тамнаве.

Непуних седам дана након именовања, в.д. директора Рударског басена „Колубара” Милорад Грчић био је 16. октобра у радној посети Убу, током које се састао са председником општине Дарком Глишићем, његовим замеником Александром Јовановићем Џајићем и председником СО-е Драганом Јелићем. Обраћајући се госту, председник Глишић је рекао да општина Уб има добру сарадњу са Рударским басеном, која је успостављења захваљујући разумевању и напорима бившег директора Небојше Ћерана да реши одређене проблеме становништва на ободу тамнавских угљенокопова у „деликатном времену и за њега и за општину Уб”. У наредном периоду, општина очекује још непосреднију, бољу и квалитетнију сарадњу са „Колубаром” која је у обостраном интересу, казао је Глишић. Он је изразио задовољство што је нови руководилац Рударског басена за своју прву радну посету изабрао Уб, уз наду да она представља ново поглавље у односима овог највећег привредног друштва у земљи и локалне самоуправе, која очекује адекватан одговор на своје потребе и проблеме грађана Источне Тамнаве.
- Рударски басен „Колубара” важан је не само за Уб, Лазаревац и Лајковац, општине на чијим се територијама експлоатише угаљ, већ за све општине у Србији стратешки гледано и гледано са аспекта производних капацитета електричне енергије од стране ЕПС-а. Грађани ове три општине, на неки начин, имају право да се осећају угроженим и једини прави начин да се компензује тај осећај незадовољства и, најблаже речено, непријатности јесте омогућавање ангажовања кроз радна места у овом систему и помагање општинама при изградњи инфраструктуре. То је релација на којој сматрам да Рударски басен треба да функционише са Убом, Лајковцем и Лазаревцем – изјавио је Грчић. Према његовим речима, проблеми се морају решавати један по један, због чега је неопходна још боља сарадња „Колубаре” и локалних самоуправа.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)