Glas Tamnave stampa

ОБНОВА НИСКОНАПОНСКЕ МРЕЖЕ

Уб, 17. фебруар 2013. у 12:16

Аутор: Драгана Недељковић

ОБНОВА НИСКОНАПОНСКЕ МРЕЖЕ

У осам месних заједница

Председник општине Уб и директор Електродистрибуције Ваљево, Дарко Глишић и Зоран Николић, потписали су уговоре са представницима осам Месних заједница о комплетној реконструкцији нисконапонске мреже у Туларима, Врелу, Лончанику, Такову, Стубленици, Памбуковици, Чучугама и Гуњевцу. Почетак радова планиран је на пролеће, а крајњи рок за њихово извођење 2015. година. За један од најсвеобухватнијих пројеката обнове електроенергетске мреже на подручју убске општине, ЕД Ваљево издвојиће средства у висини од 20 милиона динара, док је учешће локалне самоуправе и Месних заједница 40 милиона динара. Захваливши се директору Николићу што је у овој и наредне две године општина Уб уврштена у приоритете ваљевске Електродистрибуције, Глишић је истакао значај предстојећег посла.
- Уговором су обухваћени и раније започети радови на обнови нисконапонске мреже, а након њиховог окончања уследиће један свеобухватни циклус који би до 2015. грађане осам Месних заједница требало путпуно да лиши свих недаћа са којима се годинама суочавају због слабог напона или честих нестанака струје. Можда ће остати да се ураде неке ситне, текуће ствари, које би се у ходу отклањале, али би, генерално, енергетска слика општине Уб била таква да бисмо могли да кажемо да више немамо проблема са снабдевањем електричном енергијом – навео је председник убске општине.
Реконструкција нисконапонске мреже у тамнавским селима обавеза је ЕД Ваљево, али питање је како би посао био завршен и колико дуго би трајао да општина Уб не учествује у његовом финансирању, а Месне заједнице у извођењу грађевинских радова и решавању имовинских односа, рекао је Зоран Николић.
- У свих осам села вршимо, практично, поновну електрификацију. То значи да дрвене стубове, постављене пре око пола века, мењамо бетонским, а поставићемо и нове проводнике. Овим радовима, биће завршена реконструкција нисконапонске мреже на целој територији убске општине - казао је Николић, додајући да је обезбеђена електроенергетска сигурност и самог градског насеља, захваљујући локалној самоуправи која је, приликом недавне реконструкције Главне улице, финансирала постављање једног десетокиловотног кабла. Очекујући, у наредном периоду, динамичнији развој убске индустрије због проласка ауто пута, општинско и руководство ЕД Ваљево већ сада планирају изградњу једне велике трафо станице, јачине 110 киловолти.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)