Glas Tamnave stampa

ПРЕОКРЕТ У ВРУЈЦИМА

Уб, 16. фебруар 2013. у 16:37

Аутор:

ПРЕОКРЕТ У ВРУЈЦИМА

Фудбалери Јединства започели зимске припреме

Прву зимску проверу убски црвено- бели имали су на шљакастом терену у Вреоцима, српсколигаш Турбина је у другом полувремену преокренуо резултат, али је тренер Жарко Јовановић задовољан тренутним нивоом припремљености:
- Нико не воли да изгуби утакмицу у 90. минуту, али је овај меч послао доста позитивних сигнала, првенствено када је реч о залагању и мотивацији играча. Зимске припреме су посебно тешке, али момци за сада одлично раде, а биће времена да се склопе коцкице када је реч о игри. Новајлије су показале већ на првом мечу да смо направили добар избор, реч је о квалитетним фудбалерима и момцима који доприносе доброј атмосфери, а то је оно на чему инсистирамо. Истрчали смо добро први тест, 22 играча је имало подједнаку минутажу, а јако је битно да, сем ситнијих повреда и лакших прехлада, немамо никог ко је на дуже ван строја.
План припрема је донекле покварио одложен меч прошле недеље против омладинаца Рада:
- Буквално у аутобусу људи са Бањице јавили су нам да не могу да спреме терен због снежних падавина, вратили смо се на тренинг, а сутрадан смо имали и први слободан дан од почетка припрема. У среду смо играли против Синђелића у Београду, а чекају нас за викенд и тестови против Балкана и Јабучја. 19. фебруара путујемо у Врујце, остаћемо тамо 10 дана и одиграти три контролна меча- саопштио је Јовановић план за наредни период.
Прелазни рок је окончан са 5 новајлија, а Арбитражна комисија ФСС одлучиће да ли ће Дејан Јовановић добити статус 6. појачања црвено- белих. Њему је до истека уговора са Доњим Сремом остало 6 месеци, клуб из Пећинаца је тражио прилично велико обештећење, а не треба ни истицати шта би повратак везисте суперлигашког педигреа значио Убљанима. Бобан Стојановић и Зоран Радојичић пробаће да реше проблем неефикасности, везиста Немања Бранковић се вратио у старо јато, а Дражен Добрић појачаће бедем пред Ћургузовим голом. Званично, повратник под Шепковац је и искусни голман Милош Урошевић који ће, као и јесенас, бити задужен за рад са голманима.
Б.Матић

Пријатељски меч

Турбина- Јединство 2:1 (0:1)

Терен у Вреоцима. Судија: Иван Ранковић (Уб). Стрелци: Јеремић у 46. и Крстић у 88. за Турбину, а Мијаиловић (аутогол) у 35. минуту за Јединство.
ЈЕДИНСТВО: Ћургуз, Мијатовић, Леонтијевић, Марјановић, Ђорђевић, Бранковић, Лукић, Панић, И.Матић, Ситарица, Радојичић. Играли су још: Михајловић, Д,Матић, Мијаиловић, Добрић, Сајић, Пулетић, Маринковић, Јовановић, Љубичић, Радовановић, Стојановић.
Први део меча припао је домаћину, мада резултат не говори тако. Ћургуз се у неколико наврата истакао сјајним одбранама, а гол Убљана био је плод грешке голмана Керића коме је саиграч вратио лопту. Јединство без изразите шансе, из "слободњака" су пробали Лукић и Бранковић.
Црвено- бели много бољи у наставку, Стојановић и Радовановић су имали неколико лепих прилика, али је успаваност одбране у првим и последњим секундама другог дела коштала госте пораза од српсколигаша из Вреоца.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)