Glas Tamnave stampa

ПОТЕРА ЗА ВОДЕЋИМ ТАНДЕМОМ

Уб, 3. фебруар 2013. у 16:03

Аутор: Бранко Матић

ПОТЕРА ЗА ВОДЕЋИМ ТАНДЕМОМ

Готова зимска пауза за фудбалере убског Јединства

У суботу 26. јануара Јединство је започело припреме за наставак првенства Зоне "Дрина". Убљани су јесен окончали на деоби 4. и 5. места, са 6 бодова заостатка за водећим тандемом- Лозницом и ваљевском Будућношћу. У прелазном року који траје до 8. фебруара, управа црвено- белих се, као и летос, оријентисала на играче који су већ играли под Шепковцем, па ће нека од добро познатих лица поново носити дрес Јединства.
Право из Канаде стигао је Божићни поклон за Убљане у лику Бобана Стојановића, провереног нападача који се већ надавао голова у црвено- белом дресу пре више од једне деценије. Готово једнаке тежине је повратак суперлигашког играча Дејана Јовановића, везисте Доњег Срема чији је ангажман ипак још под знаком питања. Наиме, његов садашњи клуб потражује немало обештећење за превремени раскид уговора, ако дипломатија на релацији два клуба одради своје- "десетка" ће бити поново на његовим леђима на радост навијача Јединства. Немања Бранковић се вратио из ваљевске Будућности, реч је о момку који је фудбалски стасао под Шепковцем и требао би пуно да значи у маневру. Списак повратника закључује Зоран Радојичић, брзоноги нападач који је јесенас носио дрес Турбине из Вреоца, а једини који одступа од етикете "бившег играча" је високи штопер Дражен Добрић, момак који је наступао за холандског друголигаша Харлем:
- Нисмо одступили од смерница које смо летос поставили, имамо добро пролазно време на пола пута и верујем да ћемо у наставку сезоне бити још јачи- и играчки и организационо. Појачања смо бирали по фудбалским, али и људским квалитетима, надам се да ћемо и са Дејаном Јовановићем успешно окончати посао, будући да је жеља обострана, тек онда ћу моћи да кажем да је прелазни рок био одличан за нас. Од момака који су нас напустили растали смо се људски и подвлачим да ниједном нису затворена врата Јединства- рекао је председник Јединства Радован Пулетић.
А клуб су напустили Филип Луковић и Немања Обрадовић који ће помоћи Трлићу у борби за опстананак, Александар Павић иде пут Аустрије, док још није познат нови клуб Дарка Ракића. Тренер Жарко Јовановић најављује потеру за водећим двојцем, а као једног од ривала наводи и Борац из Шапца:
- Шапчани су се силно појачали, Лозница и Будућност имају солидну бодовну залиху, али и ми имамо адуте да појуримо 1. место. Први део припрема радићемо на Убу, комбиноваћемо рад на терену и у хали, а имаћемо и 9 провера које ћемо махом играти на страни. 19. фебруара путујемо на десетодневне припреме у Врујце, имаћемо гостовање и у Републици Српској, а "генералка" је против Радничког из Обреновца на нашем стадиону. Играчи су мотивисани стигли на припреме, у добром стању, тако да је пред нама напоран период, али који ће донети слатке плодове на пролеће- оптимиста је шеф стручног штаба Јединства.
На конференцији за штампу поводом почетка припрема представљене су новајлије, Бобан Стојановић је, између осталог рекао:
- Неке од својих најлепших година провео сам на Убу, зато сам пресрећан што ми се пружила прилика да се головима и добрим играма одужим средини која ми је пуно дала. Проблем мотивације се уопште не поставља, ранг ми није битан, већ здрава атмосфера коју сам затекао на првом кораку и квалитетан рад који је пред нама. Лепо је опет бити овде, надам се да ћу својим искуством помоћи Јединству да се врати у Српску лигу- поручио је бивши нападач Црвене звезде, Борца, Леотара, Вождовца...

Списак играча ФК Јединство за пролећни део сезоне 2012/2013.
ГОЛМАНИ: Мирко Ћургуз, Срђан Михајловић
ОДБРАНА: Д.Матић, Марјановић, Ђорђевић, Мијаиловић, Добрић, Леонтијевић, Добрић, Андрић, Сајић, Мијатовић
ВЕЗНИ РЕД: Маринковић, И.Матић, Јовановић, Пулетић, Лукић, Панић, Суботић, Милановић, Рашић
НАПАДАЧИ: Стојановић, Радојичић, Љубичић, Ситарица, Радовановић

Пријатељске утакмице у зимским припремама
7. фебруар- Турбина
10. фебруар- Рад (омладинци)
13. фебруара- Синђелић
16. или 17. фебруар- Ц. звезда (омладинци) (уколико Београђани не отпутују у Вијаређо)
Врујци
20. фебруар- Вујић вода
23. фебруар- Степојевац Вага
26. или 27. фебруар- Железничар (Л)

02. март- Младост (Велика Обарска)
09. март- Раднички (Обреновац)
Све сусрете, изузев "генералке", црвено- бели ће играти ван Уба.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)